Inleiding

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die vaak als heel lastig ervaren wordt.

Dat is niet zo gek, want wanneer je nog niet goed met deze eigenschap hebt leren omgaan, dan kun je daardoor enorm veel en grote uitdagingen in je leven ervaren. En omdat je de wereld anders ervaart dan de meeste mensen om je heen, kun je je ook nog eens alleen voelen hiermee. Dat kan er zelfs voor zorgen dat je je “niet thuis” voelt. Niet op deze wereld en niet in je eigen leven.

Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. En als jij deze eigenschap wel als lastig ervaart, hoeft het voor jou niet zo te blijven.

De eerste stap om dat te veranderen is te leren hoe jouw lichaam precies werkt en waarom je de dingen ervaart zoals je ze ervaart. Dan kun je beter met je sensitiviteit leren omgaan. Dat kan zelfs als gevolg hebben dat je deze eigenschap in je voordeel kunt gaan gebruiken, waardoor je het niet meer als last ervaart.

Je hoogsensitiviteit wordt dan een eigenschap die juist heel mooi is. Het enige wat daarvoor nodig is, is hem goed leren gebruiken.

Dat klinkt heel eenvoudig. Toch lukt het maar weinig HSP. Dit e-book is bedoeld om je meer inzicht te geven in je eigenschap, om je te laten zien dat het anders kan en om je op een eenvoudige manier uit te leggen wat daarvoor nodig is.